Frederiek & Liza

Frederiek en LizaMijn 1e earlybirdreportage in het St.Antoniusziekenhuis te Nieuwegein en dan sta ik opeens precies op dezelfde plek waar ik bijna 16 mnd geleden voor het eerst kennis heb gemaakt met mijn kleindochter ( die ook prematuur was geboren) …even een kippenvelmomentje. Nu lag daar Frederiek , de helft van een eeneiige tweeling , in haar bedje. Naast haar, in een couveuse, lag haar kleine zusje. Wat een mooie kleine meisjes! Die dag mochten ze voor het eerst samen in bad! Toen ze allebei in bad lagen, zochten hun handjes elkaar op! Zo schattig om te zien. Mama was ook jarig die dag! De Earlybirdsreportage was natuurlijk een mooi verjaardagscadeau! Voorlopig moeten de meisjes nog goed hun best doen om zelfstandig te gaan drinken voordat ze naar huis mogen. En dan kan het echte genieten thuis beginnen! Heel veel geluk met de meisjes!

 

***********************

De Ouders:

 

St.Antoniusziekenhuis Nieuwegein zaterdag 11 oktober 2014 3,5 wk oud.

 

Op 17 september zijn onze twee meiden geboren, na 31 weken en 6 dagen zwangerschap. Tot dan toe was mijn zwangerschap heel erg goed verlopen en ik voelde me nog steeds goed, dus ik ging die middag van 17 september vol vertrouwen voor een echo naar het ziekenhuis. Tijdens de echo bleek echter dat het niet goed ging met de meisjes in mijn buik, 2 uur later zijn ze met een keizersnede ter wereld gekomen. Erg onverwacht en dus ook heel spannend. Frederiek is meteen na de geboorte overgebracht naar de NICU in het WKZ. Zij had het in mijn buik minder zwaar gehad, maar daarbuiten had zij het juist moeilijker. Liza was door de stress in mijn buik beter bestand tegen het leven daarbuiten dus zij mocht op de High Care in het Antonius ziekenhuis blijven. Gelukkig werden de zusjes na een week herenigd en liggen ze nu naast elkaar. Ze doen het beiden ook goed en hebben geen ademondersteuning meer nodig.

De reportage met Tineke hadden we toen de meisjes 3,5 week oud waren en vonden we heel bijzonder. Frederiek en Liza gingen die dag voor het eerst samen in bad en het was dus ook de eerste keer dat we ze zo goed samen konden zien. De foto’s zijn ontzettend mooi geworden en we zijn erg dankbaar voor deze mooie herinnering!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.