Fem

 

Fem
Maandagochtend 3 maart, rond 09.15 ben ik in het MMC Veldhoven. Dit keer om een prachtig en sterk meisje te mogen fotograferen voor de stichting Earlybirds, in haar naam straalt ze de kracht en vechtlust dan ook uit, want ze heeft de prachtige naam Fem gekregen.

Bij binnenkomst kom ik de papa (Thijs) van Fem al tegen, en samen lopen we naar het kamertje van Fem. Daar is ook de mama (Karin) van Fem, en we maken Kennis. Ik bewonder het prachtige meisje. Alles erop en eraan.  Fem is geboren met 27 weken zwangerschap en is net terug uit het AZM waar ze naartoe moest omdat Fem ziek is geweest. Maar nu gaat het goed met Fem. Sinds een paar dagen ligt ze in een bedje en heeft ze kleertjes aan. Daarnaast heeft ze vandaag haar 2 kilo diploma behaald. Allemaal mijlpalen in zo’n korte tijd.

Ik pak mijn camera’s terwijl Thijs en Karin knuffelen met hun Fem. Een prachtig warm gezin, de onvoorwaardelijke liefde straalt van het gezin af. Na een uurtje heb ik genoeg foto’s genomen en praten we nog na en ga ik direct door naar mijn volgende Earlybird reportage.

Lieve Fem, bijf zo goed groeien. Ik wens jullie heel veel geluk toe!

Liefs,
Léonie de Koning

*****************************

Karin en Thijs:

17 Januari had ik veel last van rugpijn, had ik wel vaker maar nu was het veel heviger. We waren niet heel ongerust maar vooral omdat het erg vervelend was de verloskundige maar gebeld en ze kwam even kijken, toen bleek dat ik al 3cm ontsluiting had.

In een sneltreinvaart een koffertje gepakt en naar het ziekenhuis. Zaterdagochtend, ondertussen al volledige ontsluiting leek het er toch echt op dat onze dochter zou gaan komen dus iedereen stond al start klaar maar gelukkig zakte het toch weer weg en bleef ze nog even lekker bij mama zitten.

Zo hebben we het volgehouden tot dinsdagmiddag en toen bleek het toch beter om haar maar te laten komen, de bevalling ging uiteindelijk heel snel en daar was ze dan…onze prachtige dochter. We waren ontzettend blij en tegelijkertijd ook heel erg ongerust, ze was toch 13 weken te vroeg.

Haar start was ontzettend goed, ze had een klein beetje ademhalingsondersteuning nodig maar deed het vooral al zelf. De weken volgde en ze kreeg een infectie aan haar darmen een NEC noemen ze dat. Na een weekje geen voeding en antibiotica ging het weer goed met haar.

Toen kreeg ze een infectie aan een lange lijn die in haar lijfje zat, ook weer antibiotica en de dag erna knapte ze gelukkig weer snel op. Maar toen, werd ze erg ziek en waren de doctoren bang dat de NEC weer was gaan opspelen alleen nu in veel ergere vorm, weer met spoed ons koffertje gepakt en achter onze dochter aan naar Maastricht. Met knikken de knieën zijn we daar de eerste dagen doorgekomen, moet ze geopereerd worden of komt ze er zo doorheen. Gelukkig was dat laatste het geval en is ze door de juiste medicatie weer opgeknapt en mochten we na 1,5 week weer naar Veldhoven.

Met open armen zijn we weer ontvangen op de NICU in Veldhoven en wat bleek na 3 dagen mocht Fem al in een bedje i.p.v. in de couveuse en weer een dag later mocht ze zelfs al naar de Medium care. Nu zijn we weer een weekje verder op de medium care en ze doet het nog steeds heel erg goed!

Wat hebben wij een ontzettend dapper meisje, we zijn daar dan ook heel erg trots op. Een eigen willetje heeft ze al zo klein als ze is, ook dat bleek weer op de dag dat Leonie de foto’s kwam maken want dat kleine dametje had niet zo’n zin om wakker te worden en haar oogjes open te doen. Maar dat mocht de pret niet drukken, papa en mama hebben ervan genoten en de foto’s zijn erg mooi geworden.

Léonie, bedankt voor de mooie foto’s en tijd die je voor ons hebt genomen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.