Eva prematuur geboren met 33 weken en 3 dagen, Bravis moeder en Kind, couveuse, gebroken vliezen, longrijping, weeenremmers, stuitligging, keizersnede, sonde

Eva


Eva prematuur geboren met 33 weken en 3 dagen, Bravis moeder en Kind, couveuse, gebroken vliezen, longrijping, weeenremmers, stuitligging, keizersnede, sonde

Op donderdag 2 mei 2019 mocht ik foto’s maken van Eva. Eva is geboren met 33 weken. Precies een week later, op donderdag 2 mei ben ik bij het gezin langs gegaan voor een Earlybirds reportage. Eva is inmiddels 34 weken oud en ze doet het hartstikke goed!

Om 11.00 uur word ik door papa Dirk uit de hal van het Bravis moeder & kindcentrum opgehaald. Samen lopen we naar boven naar het kamertje waar mama Judith, Finn en kleine Eva zijn. Finn ligt lekker te chillen bij mama op bed, hij kijkt op de telefoon naar de transformers.

Eva ligt nog lekker in de couveuse te slapen en ik maak hier al een paar foto’s van. Hierna wordt ze uit de couveuse gehaald om voor de eerste keer lekker te gaan badderen. Wat mooi dat ik zo’n bijzonder moment mag vastleggen! De zuster legt de ouders uit hoe ze Eva het beste in bad kunnen doen. Ze word als eerst in een hydrofiele luier gewikkeld en gaat zo lekker het water in, op deze manier voelt Eva zich nog lekker geborgen. Eva vind het heerlijk in het warme water, ze geniet zichtbaar. Mama neemt Eva nu over van de zuster en papa komt er ook bij. Papa laat met zijn hand lekker warm water langs Eva haar hoofdje lopen. Ook Finn komt even kijken bij zijn kleine zusje en gaat ook lekker met zijn handjes in het water. Echt een vertederend momentje, het gezinnetje zo lief bezig te zien met de kleine! Na het badje krijgt Eva voor het eerst kleertjes aan, mama verbaasd zich erover dat de kleertjes passen (maatje 44). Nu is het tijd om lekker met mama te kroelen, nog zo’n mooi momentje! Finn vindt inmiddels dat het tijd is voor zijn beloofde ijsje, samen met mama gaat hij een ijsje halen. Nu kan Eva lekker even bij papa kroelen. Mama en Finn zijn terug gekomen van het ijsje halen en Finn is zichtbaar gelukkig met zijn ijsje. Voor mama is hoog tijd om te kolven en Eva wordt lekker in haar bedje met een warmte deken gelegd. Ze hoeft niet meer terug in de couveuse.

Wat een geluk heb ik vandaag gezien bij dit mooie liefdevolle gezin. Ik wens jullie heel erg veel geluk, gezondheid en plezier met elkaar toe. Over een aantal weken mag Eva mee naar huis en kunnen jullie weer in jullie eigen omgeving samen van elkaar genieten.

—————–

Van de ouders:

Woensdag 24 april, mijn laatste werkdag en mijn verlof kan beginnen. Wat had ik hier zin in, samen met mijn man ‘s avonds nog een ‘to-do lijstje’ gemaakt. Maar dat verlof ging in de nacht van 24 op 25 april anders van start… Om 23.45 uur braken spontaan mijn vliezen terwijl ik lag te slapen, totaal onverwacht. We bellen snel de verloskundige en mijn moeder, ze zijn er gelukkig allebei heel snel. Na een korte check van de verloskundige maakt de kleine meid het gelukkig nog goed in mijn buik, maar we moeten wel direct naar het ziekenhuis. Ons zoontje Finn gaat, nog slapend, met mijn moeder mee.

Aangekomen in het MoederKind Centrum in Bergen op Zoom worden er een paar onderzoeken gedaan, ik krijg een injectie voor de longrijping en we proberen wat te slapen. In de ochtend krijg ik nog weeenremmers, maar begin van de middag zetten de weeën flink door… Het gaat beginnen. Onze kleine meid ligt in stuitligging en het wordt dus een keizersnede. Op 25 april om 17.08 uur wordt met 33 weken en 3 dagen zwangerschap onze mooie dochter Eva geboren. Ze doet het direct heel goed, wat ons enorm gerust stelt! Ik blijf nog even op de OK en papa gaat met Eva in de couveuse naar onze kamer. Het super fijne aan het MoederKind Centrum is dat je als ouders niet gescheiden wordt van je kindje, dus Eva ligt bij mij op de kamer. Papa en Finn komen iedere dag langs, net zoals de opa’s, oma’s en broers en zussen. We herstellen goed en krijgen steeds meer vertrouwen, mede dankzij de ontzettend lieve en goede zorgen van alle verpleegkundigen!

Na een week vol goede moed en goede groei van Eva krijgen we fotografe Monique Bonnema op bezoek, een ontzettend lieve, rustige en professionele vrouw! Wat zijn we enorm blij en dankbaar met de gemaakte foto reportage. Het eerste badje en het kroelen met Eva wordt liefdevol vastgelegd, hier gaan we nog zoveel van nagenieten. Monique heeft ook twee EarlyBirdjes bij, twee super schattige gehaakte knuffeltjes. Deze liggen nog steeds iedere dag bij Eva in haar bedje.

Monique, enorm bedankt dat je, namens Stichting EarlyBirds, deze prachtige ochtend voor ons hebt vast kunnen leggen!

Veel liefs,
Dirk Judith Finn en Eva

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.