Esmee

Esmeegoed

 

“Op een zondagmiddag reed ik naar het Reinier de Graaff Gasthuis in Delft, naar gebouw H. Daar zou ik de ouders van Esmée ontmoeten en een mooie reportage van hen maken. Esmée is op 3 januari geboren, in het LUMC. Moeder Lenneke kwam voor een controle-afspraak in het ziekenhuis en bleek dat het toch nogal rommelde in haar buik. Nog diezelfde avond was hun kleine moppie daar ineens! Een prachtig klein kindje, geboren met 30 weken. Ze deed het meteen al zo goed, dat ze na een kleine week al naar het ziekenhuis in Delft mocht.

Toen ik kennis maakte met de ouders van Esmée, Patrick en Lenneke, vertelden ze me dat ze haar vandaag voor het eerst in bad mochten doen. Wat een geluk, en wat fijn dat daar meteen foto’s van gemaakt konden worden! Als een echt team maakten ze hun dochter eerst rustig wakker. Daarna gingen de “spanbanden” los, zoals papa die zo mooi noemde. Om te badderen moest Esmée in een doek, dus als volleerde ouders, tilde de ene haar op terwijl de andere zo die doek in de couveuse schoof. En toen hield papa haar vast, hij kon zijn ogen niet van haar af houden en genoot zichtbaar. Ze vertelden me dat ze haar nog niet zo vaak op die manier hadden kunnen vasthouden, dus hier genoten ze intens van.

Mama mocht Esmée badderen. De verpleegkundige bleef er naast staan en gaf mama een compliment dat ze het zo ontzettend goed deed. Esmée hield haar ogen stijf dicht, maar toen de verpleegkundige het licht wat zachter draaide, gingen die grote donkere kijkers ineens open!

Na het badderen en afdrogen mocht Esmee bij papa buidelen maar haar moeder vond dat helemaal niet leuk. Ze liep zo trots met haar prachtige meisje op de arm, zo verliefd, zo verlangend en zo hoopvol dat de kleine snel zou groeien en mee naar huis mag…

Terwijl papa lag te buidelen met Esmée, was er ook nog een speciaal moment: Esmée en haar ouders zouden namelijk het allereerste gehaakte Earlybirdje overhandigd krijgen! Haar ouders waren erg trots en hebben het vogeltje meteen in de couveuse gelegd! Na dit mooie moment was het voor mij tijd om afscheid te nemen, zodat papa nog even lekker kon genieten.
Lieve Lenneke en Patrick, ik hoop dat jullie prachtige dochter hard zal groeien en over niet al te lange tijd mee naar huis mag. Dank jullie wel, dat ik foto’s van jullie en jullie dochter mocht maken. Hopelijk heeft Esmée haar birdje inmiddels gevonden! En lieve, kleine Esmée, nog even doorgroeien hoor! Dan mag je daarna met je grote zus spelen en knuffelen!
Liefs,
Dagmara”
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.