Érin prematuur geboren met 33 weken, Bethesda, gebroken vliezen, couveuse, sonde, buidelen, borstvoeding

Érin

Érin prematuur geboren met 33 weken, Bethesda, gebroken vliezen, couveuse, sonde, buidelen, borstvoeding

 
Door mama:

Mijn mooiste droom kwam uit toen ik in verwachting van jou was. Al was wel duidelijk dat er toch complicaties konden ontstaan door een afwijkende baarmoedervorm. Zo werd nog net voor je 24 weken ontdekt, door verscherpte controles, dat mijn baarmoedermond al grotendeels verstreken was. Door een bandje te zetten werd voorkomen dat jij veel te vroeg geboren zou worden.

Hierna volgde spannende weken met wat nodige ongemakken. Elke week was er één. Maar op Nieuwjaarsdag werd door het breken van mijn vliezen duidelijk dat je niet meer op je liet wachten. Met precies 33 weken kwam je ter wereld. En je had haast want in vier uur was je daar. Springlevend. Je was meteen al een pittige dame. Je ademde zelfstandig en liet flink van je horen. Wat een fijn geluid en wat ben je prachtig. Ik had nooit gedacht dat je verliefd kon worden op je eigen kind. Maar absoluut wel. Elke dag kom je grammetjes aan. Ik kan niet wachten tot je mee naar huis mag. Mijn lieve kleine meisje Érin.

—————————–

Van de fotografe:

Lieve Érin,

Op zondag 12 januari 2020 mocht ik langs het ziekenhuis in Dirksland. Ik zou je daar met je mama Marije gaan ontmoeten. Je werd met 33 weken al geboren en die zondag was je 34 weken jong. Opa en oma zijn ook aanwezig in jullie kamer. Het is zicht- en voelbaar hoe geliefd je bent.

Je ligt nog lekker te slapen in de couveuse maar ontwaakt al snel omdat het tijd is voor een voeding. Jouw mama mag je eerst in de couveuse verschonen en een los koppelen van de monitor. Je wordt uitgekleed en uit de couveuse onder de warme lamp gewogen. 1738 gram! Je bent bijna weer op je geboorte gewicht. Na een knuffel bij oma mag je lekker tegen je mama aanliggen onder een dekentje. Buidelen noemen ze dit. Je hebt inmiddels behoorlijke trek en dus mag je proberen bij mama aan de borst te drinken. Omdat dit nog niet goed lukt krijg je een deel via de sonde terwijl je lekker op mama haar borst ligt. Heel tevreden lig je daar en soms open je je oogjes even en kijk je om je heen.

Na heel veel foto’s van deze mooie en bijzonder momenten is het weer tijd om in de couveuse te gaan liggen slapen. De zuster legt een doek over de couveuse zodat je zonder prikkels en licht verder kan slapen.

Lieve sterke kleine meid.. welkom op de wereld en wat ben je mooi! Ik wens je heel veel geluk en veel mooie en bijzondere momenten toe samen met mama en je familie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.