Eloi prematuur geboren met 34 weken en 4 dagen. Bravis Moeder en Kind, weeenremmers, longrijping, weeen

Eloi

Eloi prematuur geboren met 34 weken en 4 dagen. Bravis Moeder en Kind, weeenremmers, longrijping, weeen

 
Van de fotograaf:

Vandaag mocht ik weer naar het Bravis Moeder Kind Centrum in Bergen op Zoom om Eloi en zijn papa en mama te ontmoeten. Bij binnenkomst denk ik meteen, wat is dit een jong gezinnetje, maar de schijn bedriegt. Want Patty en Stevie kennen elkaar al heel lang. Om precies te zijn elf jaar. Patty was veertien en Stevie zestien jaar toen ze elkaar leerden kennen. Patty woonde in Groningen en Stevie in Brabant, maar de afstand bleek geen hinder voor hun relatie. Dat vind ik echt heel mooi.

Ondertussen zijn ze getrouwd en wonen ze samen in Brabant en toen ze vorig jaar aan gezinsuitbreiding begonnen te denken, bleek tot hun grote verrassing, dat ze niet lang op een positieve zwangerschapstest moesten wachten. Patty raakte snel in verwachting en na de misselijkheid van de eerste drie maanden ging alles perfect. De toekomstige papa en mama verheugden zich op hun zoontje, die eind augustus geboren zou worden.

Ergens begin juli zijn er mooie foto’s gemaakt met de zwangere buik, maar kort daarna ging het ineens niet meer volgens het boekje. Patty had veel last van harde buiken, maar ze dacht niet meteen aan het begin van een bevalling. Samen met vrienden gingen ze nog een escaperoom doen en ook een dagje naar de stad wilde Patty wel door laten gaan. Maar het bleef rommelen in de buik en omdat bij de verloskundige controle bleek dat er weeën zijn en een beginnende ontsluiting, wordt Patty opgenomen in het ziekenhuis.

Ze krijgt weeënremmers en longrijpers voor de baby. De bevalling komt gelukkig niet op gang maar de buikpijn blijft. Uiteindelijk mag Patty weer naar huis, maar dat is alles behalve ontspannen. Eigenlijk heeft ze de hele tijd weeën-activiteit en toen ze uiteindelijk niet meer goed kan slapen, doordat er elke acht minuten een wee komt, bellen ze toch maar weer de verloskundige op. En die constateert zes centimeter ontsluiting. Dat betekend weer naar het ziekenhuis, want nu zal het echt wel gebeuren. De kleine Eloi wil niet meer langer wachten. Nadat de vliezen worden gebroken, gaat het dan ook razendsnel en worden Stevie en Patty op 19 juli papa en mama. Eloi is dan 34 weken en vier dagen en het is precies één week geleden dat Patty voor het eerst gerommel ik haar buik voelde.

Na een kleine dip gaat het nu heel goed met Eloi. Tijdens de reportage mag hij in bad en hij krijgt zijn flesje. En dat Stevie en Patty gek op hem zijn is te zien. Aan lieve knuffels en kusjes geen gebrek vanochtend. Vandaag is trouwens niet alleen maar de reportage van Earlybirds, maar vandaag mogen ze met z’n drietjes naar huis. Als dat geen goed nieuws is….

Patty, Stevie en Eloi. Ik wens jullie het allerbeste. Het was heel leuk om jullie te leren kennen. Vanaf vandaag mogen jullie heerlijk thuis genieten van jullie prachtige zoon. Liefs Conny

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.