Ediz prematuur geboren met 28 weken en 2 dagen, AMC, zwangerschapsvergiftiging, keizersnede, MC Alkmaar

Ediz

Ediz prematuur geboren met 28 weken en 2 dagen, AMC, zwangerschapsvergiftiging, keizersnede, MC Alkmaar

Door de Ouders:

Ik heb voor mijn bevalling 10 dagen in het AMC gelegen met zwangerschapsvergiftiging. Wij probeerden de geboorte van onze baby zo lang mogelijk uit te stellen. Na 10 dagen (op 24 oktober 2017), toen ik 28 weken en 2 dagen zwanger was, gaf Ediz aan dat hij het niet meer goed had in mijn buik. Hij moest eruit gehaald worden, maar hij was nog zo klein (750 gram) dat een gewone bevalling niet te doen was. Het werd een keizersnede maar ook nog eens onder narcose, de ruggenprik sloeg namelijk niet goed aan. Ik heb hierdoor uiteindelijk weinig meegekregen van de geboorte van onze zoon. Gelukkig mocht mijn man er wel bij blijven.

Ediz is geboren in Leiden (in het LUMC), omdat in Amsterdam geen couveuse beschikbaar was. De eerste dagen na zijn geboorte waren heel heftig. We verkeerden in onzekerheid, konden niet bij Ediz komen en brachten hele dagen door in het ziekenhuis. Het liefst denk ik er ook niet meer aan terug. Onze kleine, sterke vent mocht na 12 weken (5 weken in Leiden en 7 weken in Alkmaar), precies op zijn uitgerekende datum eindelijk naar huis. Daar zijn wij dan ook heel blij mee.

Een paar weken voor zijn ontslag kwamen wij via andere ouders in het ziekenhuis op het idee om ons op te geven voor een fotoreportage. Ik had niet meer verwacht dat het mogelijk zou zijn, maar het was allemaal zo snel geregeld! Wij vonden het echt heel leuk dat wij deze ziekenhuisperiode hebben mogen afsluiten met zo een leuke reportage. Mede dankzij de leuke fotografe Marinda. Na de fotoreportage mochten wij met Ediz naar huis. Een betere afsluiting had ik mij niet kunnen wensen.

Wij willen bij dezen Marinda bedanken voor het leuke gesprek en de super leuke foto’s die zij heeft gemaakt.
Groeten,
Pinar, Serdar & Ediz Celik

———————–

Door de Fotograaf:

Op 15 Januari 2018 was ik in het Medisch Centrum in Alkmaar (MCA). Ik zocht daar naar de papa en mama van Ediz, Serdar en Pinar. Opweg naar de juiste kamer zag ik daar een uiterst vrolijke mama staan die ik eerder al gesproken had voor het maken van de afspraak. Wat was er aan de hand, Ediz mocht na mijn komst gelijk mee naar huis! Wat een super mooi nieuws en fijn dat ze na zo’n lange tijd eindelijk naar huis mochten.

Ediz werd geboren met een zwangerschapsweek van 28 weken en 2 dagen. Wegens de zwangerschapsvergiftiging van Pinar werd ze goed in de gaten gehouden en uiteindelijk opgenomen in het LUMC in Leiden. Ze probeerde daar wat ze konden om de bevalling zoveel mogelijk te rekken, maar helaas lukte dat niet meer en moest Ediz geboren worden. Daar was hij. Een hoopje mens van 750gram. Geboren op 24 oktober 2017 kwam dit kleine mannetje ter wereld.

Omdat de afdeling te vol werd moesten ze op 28 November overgeplaatst worden naar het MCA in Alkmaar. Gelukkig waren er geen verdere complicaties en dus hoefde Ediz alleen nog maar te groeien, sterker te worden en heel veel liefde te geven aan zijn papa en mama. Toen ik bij ze was lag Ediz dus al een flinke tijd in het ziekenhuis en wat was het dan toch mooier om deze ziekenhuisperiode af te sluiten met een mooie fotoreportage namens de stichting.

Lieve Serdar en Pinar, bedankt dat ik bij jullie mocht komen om deze reportage nog even snel voor jullie te verzorgen. Wat heerlijk dat jullie direct na mijn komst naar huis mochten. Jullie straalden allebei en dat is jullie gegund. Jullie komen van ver en dit is natuurlijk erg fijn om eindelijk te kunnen doen. Als gezin lekker naar huis!!

Een hele mooie en fijne tijd voor jullie en lekker genieten van alle mooie momenten die komen gaan met jullie kleine sterke Ediz.
Liefs, Marinda

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.