Jaylinn & Dylan prematuur geboren met 34 weken en 2 dagen, tweeling, weeenremmers, longrijping, stuitligging, keizersnede, couveuse, Lange Land ziekenhuis

Dylan & Jaylinn

Jaylinn & Dylan prematuur geboren met 34 weken en 2 dagen, tweeling, weeenremmers, longrijping, stuitligging, keizersnede, couveuse, Lange Land ziekenhuis

 
Van de ouders:

Op 20 mei 2019 werd ik in het ziekenhuis opgenomen. Ik was toen 32+3 weken zwanger. Vanaf die dag kwamen wij in een rollercoaster terecht. Ik had die avond al 3cm ontsluiting. Direct werd ik aan de weeënremmers gelegd en kreeg ik longrijpers toegediend. Na 5 dagen ziekenhuis mocht ik naar huis, maar leefde wij wel in spanning omdat de navelstreng van Dylan voor de “uitgang” lag. Zodra mij vliezen zouden breken moest ik meteen 112 bellen en direct gaan liggen omdat het gevaarlijk kon zijn. Gelukkig zijn mijn vliezen niet spontaan gebroken.

Nadat ik 2 dagen thuis uit het ziekenhuis was kreeg ik kramp in mijn buik en rug. Wij zijn toen weer terug gegaan naar het ziekenhuis om een CTG scan te maken. Helaas moesten we toen weer 2 nachten blijven maar gelukkig zetten de weeën niet door.

Zondagavond 2 juni zat ik op de bank. Ik kreeg weer kramp in mijn onderbuik maar ik merkte wel dat ik nu een beetje begon te puffen. Mijn man heeft toen het ziekenhuis weer gebeld en wij mochten direct komen. Heb die avond weer aan de CTG scan gelegen. De verloskundige voelde later dat ik al 6cm ontsluiting had. Dit kon niet meer geremd worden. Omdat Dylan als eerste in stuit lag werd alles gereed gemaakt voor een keizersnede. Binnen 1,5 uur zijn Dylan & Jaylinn geboren. Jaylinn deed het vanaf het begin goed maar Dylan had het helaas wat moeilijker. Ze moesten beide in de couveuse en kregen een infuus. Dylan moest aan de infant flow. Het is best heftig om je kindjes zo te zien liggen.

Na 2,5 week was dan eindelijk de dag aangebroken dat ze mee naar huis mochten. Wij en grote zus Vajenn hadden zo naar deze dag toegeleefd en zijn dan ook zeer dankbaar dat Irene van Stichting Earlybirds deze dag voor ons heeft vastgelegd op foto’s. Ons gezin is nu eindelijk compleet thuis. Bedankt voor de prachtige foto’s Irene!

—————

Van de fotograaf:

Ik mocht in het Lange Land ziekenhuis in Zoetermeer kennis maken met deze ontspannen tweeling en hun lieve ouders en grote zus. Tegen de verwachtingen in deden beide kanjers het zo goed, dat ze de dag van de reportage naar huis mochten! Ze zijn nog heerlijk in bad geweest en hebben hun flesje gedronken. Daarna samen even uitbuiken bij hun grote zus en na het afsluitende gesprek in het ziekenhuis mochten ze mee naar huis! Wat was het bijzonder bij deze mijlpaal aanwezig te zijn. Ik wens jullie alle goeds met jullie 3 lieverds!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.