Doris prematuur geboren met 31 weken, /deventer zekenhuis, WKZ, groeiachterstand, spoedkeizersnede, Ronald McDonaldhuis, buidelen, couveuse, sonde

Doris

Doris prematuur geboren met 31 weken, /deventer zekenhuis, WKZ, groeiachterstand, spoedkeizersnede, Ronald McDonaldhuis, buidelen, couveuse, sonde

 
Op 29 maart, een mooie lentedag, rij ik naar het Deventer Ziekenhuis. Ik ga een klein meiske fotograferen: Doris. Ze werd op 5 maart geboren na een spannende tijd. Haar moeder, Evelien, werd al met een zwangerschap van 26 weken opgenomen in Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Na een weekje mocht ze weer naar huis, maar dat bleek tijdelijk. Want met 28 weken werd Evelien opnieuw opgenomen in Utrecht. De placenta werd slecht doorbloed en dat veroorzaakte verschillende problemen. Hun kindje had een groeiachterstand opgelopen. Elke dag extra in de buik was welkom. Hoe langer de zwangerschap duurde, hoe verder de organen van de baby zich zouden ontwikkelen. Maar het bracht ook risico’s met zich mee voor Evelien zelf door de kans op zwangerschapsvergiftiging.

Het werd een spannende tijd, ook voor vader Robin. Hij logeerde in de buurt van het ziekenhuis, om daar maar snel te kunnen zijn als dat nodig was. Gelukkig waren Evelien en de baby in goede handen. Op 5 maart werd Doris geboren met een spoedkeizersnede. Evelien knapte gelukkig snel op na de bevalling en werd al na 3 dagen ontslagen uit het ziekenhuis. Zij en Robin werden opgevangen in het Ronald McDonaldhuis. Dat duurde gelukkig niet lang, want Doris verhuisde op 15 maart al naar het Deventer Ziekenhuis. Daar ontmoette ik haar en haar ouders.

We begonnen de reportage tijdens het oefenen aan de borst. Dat was nog vermoeiend, maar gelukkig groeide Doris wel goed. Ze woog op de dag van de reportage al ruim 1500 gram; een pond meer dan haar geboortegewicht van precies 1000 gram. Na het voeden kon Doris heerlijk uitrusten bij papa tijdens het buidelen. Terug in de couveuse sliep Doris heerlijk verder; haar zorgzame ouders dicht in de buurt.

Lieve Doris, Evelien en Robin: heel veel liefde, geluk en gezondheid samen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.