Dinant, Daan & Dewi prematuur geboren met 28 weken en 3 dagen, drieling, weeenremmers, spoedkeizersnede, NICU

Dinant, Daan & Dewi

Dinant, Daan & Dewi prematuur geboren met 28 weken en 3 dagen, drieling, weeenremmers, spoedkeizersnede, NICU
Deze maand kreeg ik opnieuw een aanvraag voor Earlybirds. En zo ontzettend bijzonder, ik mocht een drieling vastleggen met mijn camera!

Op 2 april ging ik op pad. Toen ik binnen kwam waren de ouders al lekker bezig… mama heeft alles klaar gemaakt zodat een van de drieling in badje ging, de tweede sliep nog, en met de derde was papa al bezig om de voeding te krijgen. Zo blijf je mooi bezig:) De ouders deden alles zo efficiënt met de drieling dat we na een uur al klaar waren, met badje, aankleden en voeden! Daarna mochten alle 3 bij mama lekker gaan liggen.

Zo’n mooi en bijzonder gezin! Ik wens jullie veel plezier samen, en hoop dat alle drie gezond en gelukkig opgroeien!
Liefs, Elena

————————

Van de ouders:

Na lange tijd gedacht te hebben compleet te zijn met Dominique (6 jaar) en Corné (4,5 jaar) begon het toch te kriebelen voor een derde kindje. Vrij snel waren we zwanger van wat later bleek, een drieling!

Op dinsdag 24 januari 2017 werd Daphne opgenomen in het ziekenhuis om extra vocht toegediend te krijgen. De volgende dag, 25 januari 2017, mocht ze weer naar huis. Het ging goed met Daphne, de controles waren goed en niets wees erop dat een bevalling zich zou aandienen. Daphne was 28,3 weken zwanger dus de kindjes mochten ook nog wel even blijven zitten! Maar op het moment dat Daphne zou gaan kreeg ze geheel onverwacht rug weeën. Na onderzoek bleek ze al 5 cm ontsluiting te hebben. Met de ambulance is Daphne naar Zwolle vervoerd, waar ze na onderzoek nog steeds 5 cm ontsluiting bleek te hebben. We moesten afwachten en hopen dat de weeënremmers hun werk zouden doen. Helaas, een uur later had ze 8 cm ontsluiting. Hierop werd het besluit voor een spoedkeizersnede genomen. We maakten kennis met onze prachtige drieling; Dinant, Daan en Dewi.

Een zware, heftige periode op de NICU en in het streekziekenhuis volgde. Nu, 12 weken later, zijn Dinant en Daan inmiddels lekker bij ons thuis. Helaas ligt Dewi nog in het ziekenhuis. Zij heeft wat meer tijd nodig maar we hopen dat zij snel zal volgen zodat we eindelijk ons gezin compleet zullen hebben!

5 antwoorden
 1. Femke
  Femke zegt:

  Wouw hoe bijzonder zeg! Heel veel geluk met jullie mooie gezin. Ik vind onze tweeling al lekker druk. En dan drie plus nog twee kids. Hopelijk is Dewi ook snel thuis. Heel veel geluk en gezondheid toegewenst.

  Beantwoorden
 2. Corine
  Corine zegt:

  Ik had het al wel gehoord maar wist niet dat het bij jullie was Daphne.. wat bijzonder. Hopelijk sterkt Dewi snel aan zodat ze ook lekker naar huis kan. Hier een tweeling van 2 jaar ( ook nummer 3.. en dus 4 hihi)
  Heel veel geluk met elkaar. Jou moeder is mijn collega geweest.

  Beantwoorden
 3. Miriam van der Heide
  Miriam van der Heide zegt:

  Hee, jullie kennen we! Onze zoon Judah heeft het nog steeds over Dominique. En nu een drieling?! Wat leuk! Wie weet….staan we ooit nog eens bij elkaar op de camping.

  Beantwoorden
  • Daphne
   Daphne zegt:

   Hey Miriam!,

   Zie nu deze berichtjes pas! Ja, laatst had Dominique het ook nog over Judah hoor! haha. Zou leuk zijn als ze elkaar nog eens zien!
   De drieling maakt het erg goed inmiddels. We zijn erg gelukkig met onze 5 kids!

   Groetjes!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.