Déon prematuur geboren met 33 weken en 2 dagen, sonde, weeenremmers, longrijping, couveuse

Déon

Déon prematuur geboren met 33 weken en 2 dagen, sonde, weeenremmers, longrijping, couveuse

Van de fotograaf:

Op 2 december maakte ik kennis met Déon en zijn ouders Tineke en Maarten. Déon was geboren na een zwangerschap van 33,2 weken. Bij binnenkomst lag Déon heerlijk bij zijn mamma te slapen, niet van plan ook maar wakker te worden. Pas toen hij in bad mocht deed hij zijn oogjes open. Hij genoot zichtbaar van het badderen. Tineke en Maarten waren heel ontspannen en rustig wat zeker zijn weerslag had op Déon. Een mannetje die een heel tevreden en ontspannen indruk maakte. Tijdens mij aanwezigheid was te zien dat Déon het heel goed deed. Sinds die dag was de sonde verwijderd en dronk hij zelf heel krachtig. Een teken dat hij al snel naar huis zou kunnen.

—————————

Van de ouders:

Overal waren wij op voorbereid. Kamer was klaar. Kleren uitgewassen en hingen in de kast. Grote hoeveelheid luiers ingeslagen etc. Er kon ons niks gebeuren dachten we. Totdat Tineke plotseling 7 weken te vroeg met 2 cm ontsluiting werd opgenomen in het ziekenhuis. De gyneacoloog vertelde ons dat de baby zo lang mogelijk in de buik moest blijven. Tineke kreeg wee-remmers toegediend en longrijpers ingespoten, zodat Déon zelfstandig adem zou kunnen halen. Maarten kwam met een koffer vol baby kleren aan in het ziekenhuis. Niet wetende dat hij de eerste week in de couveuse moest blijven om aan te sterken. In de couveuse lag Déon met een sonde in zijn neus en draden om zijn lichaam voor hartslag, ademhaling, en circulatie en alleen een luier om. Moeilijk om te zien als ouder, omdat je snel denkt dat het niet goed met je kind gaat. De verplegers op de kinderafdeling stelden ons vaak gerust en zeiden dat hij het hartstikke goed deed voor zijn leeftijd. Moeilijk om ontslagen te worden uit het ziekenhuis en je kind daar achter te laten.

Inmiddels is Déon ontslagen uit het ziekenhuis na 3,5 week. Fijn om hem thuis te hebben. Nog steeds is het een relaxed mannetje en hij doet het hartstikke goed. Het liefst willen we hem overal mee naar toe nemen, maar doen de eerste tijd nog even lekker rustig aan. En genieten van ons gezin.

De fotograaf heeft goed werk geleverd en we konden zien dat ze plezier in haar werk had. Wij zijn Earlybirds dankbaar voor de mooie foto’s en de gehaakte cadeautjes.

Met vriendelijke groet,
Maarten & Tineke

Lieve Tineke en Maarten, heel veel geluk met z’n drietjes. Inmiddels is Déon lekker thuis en genieten jullie heerlijk van jullie mannetje.

1 antwoord
  1. Trudy van der Beek
    Trudy van der Beek zegt:

    Zo herkenbaar! Onze Thijs werd 3 jaar geleden ook geboren met 33.2 nadat ik na 32.5 was opgenomen ook met 2/3 cm ontsluiting en vervolgens ook longrijping en weeënremmers waardoor Thijs zich niet liet binnen houden…Hij mocht na precies 4 weken met ons mee en het eerste half jaar was voor hem en ons niet makkelijk maar hij is nu een super gezonde en vrolijke kletskous! Wens jullie heel veel geluk met jullie kleine mannetje en hoop dat hij het zo goed blijft doen en zo lekker relaxed blijft!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.