Daan & Benjamin prematuur geboren met 27 weken, Isala Zwolle, tweeling, gebroken vliezen, weeenremmers, longrijping, nicu, buidelen, sonde

Daan & Benjamin

Daan & Benjamin prematuur geboren met 27 weken, Isala Zwolle, tweeling, gebroken vliezen, weeenremmers, longrijping, nicu, buidelen, sonde

 
Wanneer je broer 8 dagen ouder is….

Hoe bijzonder is het verhaal van Daan en Benjamin. Met 26 weken breken de vliezen van het laagst liggende kindje. Wat een grote schrik! Gelukkig weten weeënremmers de bevalling nog heel even uit te stellen en kan er longrijpingmedicatie worden gegeven, maar bij 27 weken is het niet meer tegen te houden. Daan wordt geboren. Hij kent een goede start, maar is natuurlijk heel kwetsbaar en klein.

Er wordt besloten om te bevalling van het tweede kindje uit te stellen, een zogenaamde uitstelprocedure. Dat betekent volledige bedrust voor moeder Meike en continu wordt het tweede kindje in de gaten gehouden. Als hij na een aantal dagen ingedaald ligt, krijgt mama weer iets meer bewegingsvrijheid. Maar plotseling komt ook deze bevalling op gang (ga er maar aan staan, 2 bevallingen in 8 dagen tijd!) en Benjamin wordt geboren na een zwangerschap van 28 weken en 8 dagen na de geboorte van zijn grote broer Daan! Ook hij kent gelukkig een goede start.

Zoals (bijna) ieder ouderpaar van een prematuur baby kent ook dit gezin dagen van zorg, zeker als er vloeistof via het infuus het beentje van Benjamin inloopt, waardoor hij een dik, rood beentje krijgt en op de plek van het infuus een (wond)blaar. Gelukkig knapt hij goed op en toen ik bij de mannen op de nicu in de Isala Klinieken in Zwolle was voor de reportage trof ik twee alerte, rustige mannetjes aan, die enorme sprongen vooruit maken. Er werd heerlijk gebuideld en ondertussen kregen ze weer melk via de sonde. En omdat het zo goed gaat, was het gezellig en ontspannen. Een mooi gezin!

Daan en Benjamin groei maar lekker door zo en ik hoop dat jullie straks heel veel lol samen gaan hebben samen met papa en mama. Meike en Jordy, bedankt voor jullie vertrouwen, succes met klussen en samen lekker blijven genieten van jullie prachtige kerels!

Lieve groet,
Regina Kappert

3 antwoorden
 1. Meike
  Meike zegt:

  We willen Earlybirds en Regina Kappert nogmaals heel erg bedanken voor de foto’s. We vinden ze erg mooi geworden en zijn blij dat dit mogelijk gemaakt kon worden. Het gaat goed met de jongens.

  Beantwoorden
  • Joyce
   Joyce zegt:

   Hee meike,
   Ik ben de moeder van Lynn. Het meisje wat naast jullie jongens lag in zwolle op de nicu.
   Wat zien jullie jongens er goed uit.
   Ik hoop dat alles goed gaat en dat ze misschien inmiddels thuis zijn?

   Liefs joyce

   Beantwoorden
   • Meike
    Meike zegt:

    Hallo Joyce,

    Het gaat heel goed met de jongens en ze zijn inmiddels thuis. Ze zijn behoorlijk gegroeid (3,3 kg en 3,9 kg) en hebben geen snoertjes meer.
    Misschien is het een idee om elkaar via facebook op te zoeken zodat we nog een kunnen verder kletsen. Als je me zoekt op Meike Stevens, vind je me vast wel. Zie maar als je er behoefte aan hebt.
    Groetjes, Meike

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.