Chloë en Matteo

Op een zonnige ochtend stap ik de kamer van Chloë en Matteo in het SMC in Hardenberg binnen.

En ook hierbinnen was het zonnig. Want na een periode van onzekerheid, omdat de doorbloeding van de navelstreng van Chloë niet goed was en er gevreesd werd dat de tweeling misschien al wel na een zwangerschapsduur van 28 weken ter wereld zou komen, is er nu opluchting en is het volop genieten van deze twee prachtige kindjes. Het gaat goed met iedereen!

Toen met 28 weken bleek dat de groei van Chloë achter bleef, volgden er drie weken van dagelijkse controle en de kindjes zo goed mogelijk (onder andere door longrijpingsmedicatie) voor te bereiden op een vroeggeboorte. Gelukkig konden ze de 32 weken aantikken en kon het gezin dichterbij huis in het SMC onder controle komen te staan.

Na een zwangerschapsduur van 33 weken braken de vliezen en werd Matteo geboren. Hij had een mooi geboortegewicht van 2120 gram. Helaas kwam Chloë dwars in de baarmoeder te liggen en een poging om haar te draaien lukte helaas niet en dus volgde er een spoedkeizersnede. Nadat ze even wat hulp nodig had na haar geboorte, pikte ze het al heel snel zelf super goed op. Maar wat was ze klein; slechts 1295 gram.

En nu drie weken later blijkt dat beide kindjes het erg goed doen. Nu beide in een wiegje en alleen nog (deels) sondevoeding.

De kindjes mogen in bad, er is een weeg-moment en ze zijn beide nog zo helder en wakker dat er ook nog een poging wordt gewaagd om uit een flesje te drinken. Matteo drinkt het flesje lekker leeg. En die kleine Chloë? Die verrast iedereen in de kamer ten eerste met haar gewicht die dag: 2000 gram en ten tweede door ook een mooi deel van haar flesje leeg te drinken.

Ik heb genoten van dit liefdevolle gezin, van de fronsjes van Matteo en de manier waarop hij alles observeert en de pit en doordringende blik van Chloë. Er ontgaat haar niets 😉

Ik wens jullie een fantastisch mooie toekomst samen toe!

Regina Kappert

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.