Boas prematuur geboren met 26 weken en 5 dagen, MMC Veldhoven, couveuse, optiflow, sonde, buidelen, longrijping

Boas

Boas prematuur geboren met 26 weken en 5 dagen, MMC Veldhoven, couveuse, optiflow, sonde, buidelen, longrijping

 
Van de fotografe:

6 mei, op naar het Moeder- en Kindcentrum te Veldhoven. Daar lag Boas, geboren met 26 weken. Papa en mama kwamen even later aan, een gezamenlijk liepen we naar de afdeling.

In het kamertje lag Boas, in de couveuse die afgedekt was met een cover. Boas lag nog heerlijk te slapen. Er loopt nog een beetje voeding en Boas ligt nog aan de bewaking en heeft nog een klein beetje ademhalingsondersteuning nodig (optiflow). Maar Boas mag gewassen gaan worden, en aangezien hij nog zo klein is, gebeurt dit in de couveuse. Papa en mama zijn een top team. Ze houden nauwlettend de signalen van Boas in de gaten.. En stemmen hun handelingen helemaal op Boas af. Langzaam gaan ook af en toe de oogjes open. En dan kijkt hij al zo wijs de wereld in. Daarna mag hij nog lekker buidelen met mama. En je ziet hem dan genieten, hij probeert zelfs op zijn knuistje te zuigen. En dan merk je dat het allemaal nog erg vermoeiend is. Hij valt weer lekker in slaap bij mama.

Boas, je bent een heel sterk en knap mannetje. Ga zo door toppertje.

———————-

Van de papa en mama van Boas:

Ik voelde al een paar dagen wat, maar kon het niet echt thuisbrengen. Uiteindelijk toch maar even naar het ziekenhuis. Aangezien ik pas 26 weken zwanger zijn ze voor de zekerheid gestart met longrijping. Maar gelukkig bleef alles rustig. En zou ik aan het einde van de week naar huis mogen. Het gevoel van mama was toch anders, en ook Boas dacht daar anders over. De weeën zetten door, en met 26 weken en 5 dagen werd Boas geboren.

We zijn super trots op hem. Vanaf het begin heeft hij het goed gedaan. Alleen wat ademhalingsondersteuning nodig. De voeding wordt goed verdragen. En hij heeft een infectie aan z n handje gehad, mogelijk van het infuus. Maar ook daar heeft hij geen last van gehad. Als hij zo doorgaat dan mag hij binnenkort misschien overgeplaatst gaan worden naar het Jeroen Bosch ziekenhuis.

Lieve Boas, we zijn heel trots op je <3

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.