Boris

Van de fotograaf
Eind september mocht ik bij Boris in het Wilhelmina Kinderziekenhuis langs voor een fotoreportage.
Boris is met slechts 29 weken zwangerschap geboren en heeft al een hoop meegemaakt in zijn korte leventje. Voor nu ligt hij nog aan de toeters en bellen maar doet hij het naar omstandigheden erg goed!
“Boris slaapt enorm veel” zei mama voor mijn komst. Tegen ieders verwachting in was hij tijdens de shoot juist super wakker!
Mooie plaatjes met zijn oogjes wijd de wereld in kijkend. Hopelijk mag je snel met papa, mama en je 3 grote broers naar huis dapper ventje.

Van de ouders
Ons verhaal…

9 juli: plotseling werd ik opgenomen met zwangerschapsvergiftiging in het ziekenhuis dichtbij huis, Rivierenland Tiel.
11 juli: per ambulance overgeplaatst naar het WKZ in Utrecht, ver van huis, ver van onze 3 jongens, ver van alles. De zomervakantie was aangebroken, papa heeft goed voor de 3 jongens gezorgd samen met opa’s/oma’s/oppas.
23 juli: uitslag bloedonderzoek gaf aan dat ik het HELLP syndroom had.
25 juli: om 4:30 uur werd ik wakker en voelde me niet lekker. Dit was het begin van de symptomen van het HELLP syndroom. Met het uur werd ik zieker en zieker. Mijn man kwam rond 11 uur naar het ziekenhuis waar we meteen te horen kregen dat ik een keizersnede onder narcose zou gaan krijgen.
De bloeddruk wilde niet zakken, daardoor werd er veel medicatie toegediend.
Rond 17:00 uur is onze 4e zoon geboren met 29 weken. Zijn naam is BORIS, wat strijder betekent. Met zijn 1115 gram en 36 centimeter was hij zo’n mini mensje. Wat een wonder dat hij leefde!
Inmiddels is hij 2 maanden en doet hij het goed, ondanks alles. Hij ligt nog in het WKZ op de Medium Care waar we hem 1 of 2 keer per dag bezoeken.
Het is een lange, zware weg die we moeten gaan. We hopen dat Boris op mag knappen en op den duur mee naar huis mag.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.