Voorwaarden

 • Wie kan zich aanmelden? De ouders of een contactpersoon (mits diegene toestemming heeft van de ouders).

 • Wanneer kom je in aanmerking? Alle kindjes die geboren zijn tussen de 24 en 36 weken zwangerschap en op het moment van aanmelden naar schatting nog 3 weken in het ziekenhuis verblijven. Je kan je als ouders al direct na de geboorte melden! Kindjes die extreem prematuur worden geboren hebben voorrang op een fotoreportage.Is je kindje na 36 weken zwangerschap geboren, maar ligt het toch op de NICU? Dan kunnen wij helaas als stichting geen reportage verzorgen.

 • Hoe zit het met privacy? Alle ouders krijgen een toestemmingsformulier waarop aangevinkt kan worden of je wel of geen toestemming geeft voor het delen van foto’s (op bijvoorbeeld onze website of social media)

 • Wat kost de reportage? De fotoreportage en de foto’s bieden we kosteloos aan, maar als ouders word je gevraagd om een donatie te doen. Een reportage kost gemiddeld €30,- voor de stichting.

 • Kan de reportage als verrassing of cadeau worden aangevraagd? Nee. Het is een vaak zware en heftige tijd voor ouders, waarin ze al enorm geleefd worden. Daarom willen we het aan de ouders zelf overlaten zich aan te melden.

 • Na de aanmelding
  Ouders ontvangen direct na aanmelding een informatieve mail met de doorgegeven gegevens. Ons streven is om binnen 14 dagen een vrijwillige fotograaf beschikbaar te hebben die binnen deze periode langs komt voor een liefdevolle herinnering. Onze vrijwillige fotograaf die beschikbaar is investeert zijn/haar vrije tijd om deze herinnering voor ouders te maken en heeft aangegeven binnen 14 dagen de reportage in te kunnen plannen. Mocht de afspraak niet ingepland kunnen worden dan wordt de aanvraag opnieuw in behandeling genomen, wij kunnen niet altijd garanderen dat er dan nog een andere fotograaf beschikbaar is.Door de korte periode tussen aanmelden en het maken van de reportage kan het voorkomen dat uw kindje nog aan beademing of monitor ligt. Dit is wat wij juist willen vastleggen. Het moment zoals die is. Onze fotografen zijn dusdanig professioneel dat het kindje centraal staat. Gebleken is dat voor de verwerking het goed is om juist foto’s uit deze periode te hebben.
  Let op! Heb je binnen 48 uur na aanmelding geen mail van ons ontvangen, met de door u ingevulde gegevens? Stuur dan een mail met je contactgegevens naar fotograaf@stichtingearlybirds.nl.

 • Over de reportage
  Tijdens de reportage van ongeveer een uur, leggen we de liefdevolle momenten tussen ouder(s) en kind vast in het ziekenhuis. Dagelijkse routines als badderen, buidelen en voeden zijn prima momenten om vast te leggen. De gezondheid van het kind staat daarbij uiteraard voorop, de dagelijkse routine wordt dan ook niet doorbroken en er wordt niet geposeerd. Al onze fotografen zijn professioneel en werken zonder flitsers, waardoor we het kind niet extra belasten.Onze doelstelling is het vastleggen van de liefdevolle momenten in een periode waarin het gezin enorm wordt geleefd in het ziekenhuis. Juist een reportage in de eerste weken na de geboorte wordt door ouders als zeer waardevol ervaren.

 • Tot slot
  Het kan helaas voorkomen dat we pas een fotograaf beschikbaar hebben op het moment dat je kindje reeds naar huis is. Helaas is een reportage dan niet meer mogelijk. Wij fotograferen alleen in het ziekenhuis.