Bodhi

Van de ouders
“Op 6 augustus in de morgen breken mijn vliezen. Ik was precies 29 weken zwanger. We hadden de verloskundige gebeld en zij was er binnen een half uur. De verloskundige ging meteen naar het hartje luisteren en kijken of Bodhi in een goede positie lag. Dit was gelukkig het geval.
Hierdoor konden wij met onze eigen auto naar het Isala in Zwolle rijden. Eenmaal aangekomen werden wij verder onderzocht. Naar 1 uur werden wij overgeplaatst naar Utrecht WKZ, omdat er in Zwolle geen plek meer was. Ik heb Bodhi nog 4 dagen in mijn buik kunnen houden, maar helaas zagen ze in mijn bloed dat ik een infectie aan het ontwikkelen was. Hierdoor kreeg ik een spoedkeizersnede en is Bodhi geboren met 29+4 weken.
Gelukkig maakte Bodhi meteen een goede start, met een geboortegewicht van 1490 gram. Hij kon nog even bij mij neergelegd worden, omdat hij het zo goed deed. Naar 1 dag was hij al van de CPAP af, en had ook geen optiflow meer nodig.
Naar 6 dagen in Utrecht gelegen te hebben, was er weer plek in Zwolle op de NICU. Bodhi was sterk genoeg om met transport te kunnen. Eenmaal aangekomen in Zwolle, had hij alleen nog zijn sondevoeding, wat een fijn gevoel om te zien dat onze kleine man het zo goed deed. Ondertussen konden wij hem al zelf uit de couveuse halen, hem verschonen en heerlijk een paar keer per dag met hem buidelen. Dat zijn de mooiste momenten van de dag. Maar ook pijnlijk om hem weer alleen achter te moeten laten.
Bodhi heeft uiteindelijk nog 1 week op de NICU gelegen in Zwolle en mocht toen overgeplaatst worden  naar de highcare afdeling. Hij maakt zulke mooie sprongen. Vanaf 32 weken had hij voor het eerst aan de borst gedronken. Wat een bijzonder moment om je kleine baby zo dapper te zien.
Nu ik dit schrijf is hij precies 34 weken oud. Hij drinkt al meerde flesjes per dag leeg, is zijn coffeine gestopt en praten ze over ‘misschien volgende week wel naar huis’. Iets waar we alleen maar op kunnen hopen, maar we nemen met alle liefde de tijd wat Bodhi nodig heeft.
Dankbaar zijn wij voor wat Bodhi laat zien, hoe dapper hij is en hoe sterk. Dankbaar voor de artsen en de verpleegsters. Dankbaar voor de stichting Earlybirds. Dankbaar dat Hanneke dit prachtige moment voor ons heeft kunnen vastleggen.”

Van de fotograaf
“Fijn op de fiets fiets ik door de binnenstad van Zwolle op weg naar het Isala Ziekenhuis. Het is nog vroeg wanneer ik de moeder van Bodhi ontmoet bij de liften van V4. Samen lopen we naar de High Care, waar ik ook de trotse papa van Bodhi ontmoet. Het kersverse gezin heeft vanmorgen een privé kamer tot hun beschikking, waar ze in alle rust kunnen genieten van elkaar. Bodhi is op dit moment 4 weken jong en geheel onverwachts geboren na een zwangerschap van 29 weken. Maar wat doet hij het nu goed!
Tijdens de fotoshoot zijn papa en mama zichtbaar aan het genieten van hun kleine man, die zelfs af en toe een glimlach laat zien.
Bodhi, wat was het mooi en bijzonder om jou te ontmoeten, samen met jouw trotse papa en mama. Ik ben blij dat ik voor jullie een mooie reportage heb mogen maken. Lieve Bodhi, ik wens je alle geluk voor de toekomt!”

3 antwoorden
  1. Caroline Somerville
    Caroline Somerville zegt:

    Zo mooi. Zo fijn dat dit goed is gegaan en dat lieve Jim en Romy ons een prachtige kleinzoon hebben geschonken. Trots op hun en de kleine Bodhi.

    Beantwoorden
  2. Jolanda Hoogezand
    Jolanda Hoogezand zegt:

    Wat was het spannend maar wat doet Bodhi het toch goed.
    Trots op zijn papa en mama die het ook zo supergoed en liefdevol doen samen.
    Trots dat ze me een kanjer van een kleinzoon hebben gegeven 🥰

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.