Joas

Het is een onrustige nacht geweest met wat menstruatieachtige krampen. Die morgen is er toch een controle gepland bij de verloskundige. Dus dat komt mooi uit, kan ze gelijk even vragen of dit zo hoort. De verloskundige controleert even en dan blijkt dat ze al 1-2 cm ontsluiting heeft, dat wordt door naar het ziekenhuis en niet meer naar huis.
In het ziekenhuis zetten de weeën door en weten Aron en Danique, hun kindje gaat vandaag komen. Gezien de termijn mag Danique in Winterswijk bevallen. De weeën worden heftiger en zijn niet goed meer op te vangen en Danique krijgt een ruggenprik. Daarna gaat het snel en nog geen twee uur later is Joas er. Een prachtig, klein jongentje dat het voor zijn termijn heel goed doet. Te vroeg, want 34 weken en 4 dagen, maar na een dag couveuse mag hij al naar een eigen bedje.
Joas is een heel tevreden kereltje. Hij eet, slaapt en vindt alles prima en is makkelijk te troosten. Hij gaat in bad en je ziet hem genieten. Heerlijk dobberen in het warme water. Met grote ogen kijkt hij richting papa en mama die gezellig tegen hem praten.
Aankleden vindt hij minder, maar wanneer Aron zijn handen begrensd en dicht bij zijn lijfje houdt is hij gelijk weer stil.
Dan is het tijd voor de fles. Hij drinkt afwisselend aan de borst en fles op een dag, net hoe de energie van het moment is. Wat niet zelf lukt krijgt hij via de sonde. Vandaag drinkt hij tot verrassing van papa en mama de hele fles leeg. Wat een knapperd. Als hij dit zo doorzet mag hij lekker mee naar huis. Nog heel even bij Aron en Danique liggen en dan lekker weer in zijn bedje om een lange ruk te slapen. De volgende voeding krijgt hij via de sonde en dan kan hij vanavond lekker lang bij zijn ouders buidelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.