Lente

Lente

 

Onze dochter Lente kwam met 29 weken zwangerschap ter wereld. Daar was ze dan ineens, zo klein en zo kwetsbaar in de couveuse aan allerhande slangetjes en draden. We waren dolblij met haar geboorte maar ontzettend bezorgd. Ruim een week heeft zij op de NICU van het LUMC gelegen. Haar start de eerste dagen was goed, wel had zij CPAP ademondersteuning nodig. Na een aantal dagen was het spannend of ze beademing nodig had, maar gelukkig hoefde dat uiteindelijk niet.

Na ruim een week mocht ze naar een post-IC ziekenhuis. Daar deed ze het aanvankelijk erg goed, ze was een ontspannen en tevreden premature baby, die goed sliep. Op een gegeven moment kreeg ze een opti flow neusbrilletje. Het afbouwen daarvan was niet gemakkelijk, ze kreeg forse clusterdips (ademstops) waardoor telkens de optiflow weer op maximaal gezet moest worden. Dat was ook de tijd dat zij weinig energie leek te hebben en heel onrustig was. Uiteindelijk bleven als bij dag en nacht de dips uit, bloeide ze qua energie op en kon weer aan de afbouw van ademondersteuning worden begonnen.

Inmiddels ligt ze in een streekziekenhuis waar ze niet meer op zaal ligt, maar een eigen kamer heeft. Hier kunnen wij veel bij haar zijn en blijven we ook regelmatig slapen. Hierdoor voelen we ons echt een gezin. Lente is nu 37 weken en maakt grote stappen. De ademondersteuning is bijna afgebouwd en ze begint goed te leren hoe zij aan de borst kan drinken. Ze is een heel tevreden baby en we genieten er enorm van om bij haar te zijn. Hopelijk mag zij met een paar weken eindelijk naar huis!

Wij willen Earlybirds, en vooral onze fotografe Esmé bedanken voor de prachtige foto’s. We zijn er super trots op en blij mee!

3 antwoorden
  1. hannie koper
    hannie koper zegt:

    Wat is dit geweldig jullie zo samen te zien ik hoop dat ze snel weer naar huis mag .die foto is echt geweldig genieten jullie er maar lekker van. Gr.hannie en jan.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.