Hugo prematuur geboren met 32 weken, Rijnstate Arnhem, sonde

Hugo


Hugo prematuur geboren met 32 weken, Rijnstate Arnhem, sonde

Als ik de kamer binnen loop, zie ik twee vrolijke, ontspannen ouders waarmee ik gelijk een fijne klik voel. Hugo ligt op dat moment nog verstopt achter een hemeltje dat boven zijn bedje hangt. De moeder zegt: “Je mag wel even bij hem gaan kijken hoor”. Dit laat ik mij geen tweede keer zeggen. Achter het gordijntje zie ik een tevreden jongetje slapen. Wat is hij mooi en wat is hij af. En wat ligt hij daar heerlijk ontspannen; het is bijna jammer dat zijn verzorgmomentje zo gaat beginnen.

Vader maakt Hugo zachtjes en liefdevol wakker. Hij opent zijn oogjes en vanaf dat moment is het een zeer alert jongetje dat de wereld in kijkt en lijkt te zeggen: “Kom maar op met het leven. Ik ben hier en ik kan het aan.” Later in het gesprek met de ouders blijkt dat Hugo er niet zomaar is. We grappen over alle plekken die Hugo al heeft bezocht toen hij slechts in het beginstadium van celdeling zat en hoe mooi hun roots in al die plaatsen zijn verweven. En natuurlijk het verhaal van een veel te vroege komst van dit kleine mannetje dat kennelijk niet langer meer kon wachten om bij jullie te zijn.

Onze voorzichtige eindconclusie is dat het leven een wonder is, hoe dit leven en op welke manier dat dan ook is ontstaan. En dat wonder is zo ongelofelijk sterk en zo bijzonder om te mogen fotograferen. Om dat weer even van heel dichtbij mee te mogen maken, is heel fijn.

Het gaat je goed lieve Hugo. En tegen Monique en Florian wil ik zeggen: er zullen dagen van zorgen zijn, dagen van stress, dagen van er even doorheen zitten… Maar probeer vooral te genieten zoveel je kunt en zo vaak je kunt. Maar dat doen jullie!

1 antwoord
 1. Linda Penninx
  Linda Penninx zegt:

  Dag lieve Hugo.
  Je hebt ons wel laten schrikken door je veel te vroege komst; we hadden je pas in maart verwacht!
  Wat een prachtige foto’s zijn er gemaakt zeg. Hopenlijk mag je snel met papa en mama naar huis om in je eigen bedje te gaan slapen!
  Liefs tante Linda.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.