Fienne

Fienne

Op Koningsdag, vroeg in de ochtend, fietste ik naar het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Daar mocht ik Fiènne fotograferen, een prachtig meisje, geboren met 33 weken.

De te vroege bevalling kwam nogal onverwacht en de oorzaak is onbekend. Wel had moeder Rachella de dagen voor de geboorte een te hoge bloeddruk. Toen de vliezen waren gebroken en de weeën begonnen, werden weeënremmers toegediend, maar dat mocht niet baten.

Fiènne huilde direct na de geboorte, deed het meteen goed, maar zag wel wat grauw. Ze ging naar neonatologie, waar ze een dag hulp kreeg met het openhouden van haar longblaasjes zodat ze makkelijker kon ademen. Daarnaast kreeg ze twee dagen antibiotica en een infuus. Ze kreeg al snel bijna alle voeding via de sonde en omdat ze geen verdere medicatie nodig had, kon ze na vijf dagen van het infuus af. Fiènne kon zich heel knap al snel goed op temperatuur houden en dus kon ze uit de couveuse en naar de wiegenkamer.

Nu moest ze zelf gaan leren drinken, zodat haar ouders haar lekker mee naar huis konden nemen. Voor Fiènne was het zwaar en het heeft even geduurd, maar ineens ging het heel vlot. En zo kon ze, nog voor moederdag, fijn naar huis!

Rachella, Aldo en Fiènne, ik wens jullie alle geluk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.